Skip Navigation Links

Başkan'dan

Değerli Türk Endodonti Derneği Üyeleri,

Maalesef uzun bir süredir Covid-19 hastalığı ile mücadele etmekteyiz. Umarım bu dönemi sağlıklı bir şekilde sonlandırırız. Bilindiği gibi, bu salgın sebebiyle 2020 yılında yapmak zorunda olduğumuz Olağan Genel Kurulumuz ve Türk Endodonti Derneği Yönetim Kurulu seçimleri ertelendi. Erteleme kararı Şubat 2021 itibarıyla sona erdi ve Dernekler Masası Mart 2021 döneminde Genel Kurulun yapılması gerektiğini bildirdi. Biz de Türk Endodonti Derneği Yönetim Kurulu olarak sürecin daha fazla aksamaması için seçim tarihlerimizi birincisi 20 Mart ve ikincisi 27 Mart  2021 olarak belirledik. Sanırım 27 Mart 2021 tarihinde hem Genel Kurulumuzu yapacağız hem de özlem gidereceğiz. Tabii ki bütün bu Genel Kurul ve seçim süreci salgın döneminin şartlarına uygun olarak yürütülecektir.

Türk Endodonti Derneği Yönetim Kurulu son iki dönemde olduğu gibi demoktratik bir seçimle üyelerinin oyları doğrultusunda belirlenecektir.

Kısaca göz atacak olursak görevde bulunduğumuz dönemde amacımız derneğimizi bilimsel ve sosyal olarak ileriye taşımak oldu. Bu dönemde APEC2019 İstanbul Kongresini gerçekleştirdik. Geçen yıl düzenlemeyi düşündüğümüz kongre maalesef pandemi sebebiyle gerçekleşemedi. APEC2019 kongresinde günümüz Endodonti literatüründe yer alan bir çok başarılı araştırmacı konferans ve kurslar verdi. Buna ek olarak, Prof. Dr. Hesna Sazak Öveçoğlu’nun başkanlığını üstlendiği Bilim Kulübü aylık toplantılar düzenleyerek  bilgilerimizi taze tuttu. Aynı süreç Covid döneminde Webinarlar ile devam etti.  Dernek olarak Türk konuşmacıları hep destekledik. Prof. Dr. Handan Ersev, Prof. Dr. Jale Tanalp, Doç. Dr. Ali Keleş, Doç. Dr. Tuğba Türk, Doç. Dr. Taha Özyürek, Doç. Dr. Mustafa Gündoğar ve Dr. Toygan  Bora bizleri uluslararası kongrelerde ve organizasyonlarda temsil ettiler. Bu dönemde Türk Diş Hekimliğindeki Endodonti sevgisini zirveye çıkarttığımıza inanıyoruz. Yine Uluslararası Derneklerde Türk fırtınası esti. Görev dönemimizde Prof. Dr. Jale Tanalp ESE Eğitim Komisyonu üyesi, Prof. Dr. Handan Ersev APEC Senato üyesi, Prof. Dr. Özgür İlke Atasoy Ulusoy APEC Eğitim Komisyonu üyesi ve ben, Prof. Dr. Mehmet Baybora Kayahan APEC Başkanı ve IFEA Eğitim Komisyonu Başkanı olarak görev yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Dünyadaki bütün Uluslararası Derneklerle organik bağımız mevcut.

Derneğimizin Dergisi Prof. Dr. Jale Tanalp Editörlüğünde yayın hayatına devam etmektedir. Lütfen derneğimizin dergisine destek olmaya devam ediniz. Sosyal olarak güçlü bir derneğiz. Görev süremiz boyunca elimizden geldiğince sevinçlerimizi ve üzüntülerimizi mail yoluyla paylaştık. Bunları yaparken derneğimiz dönemin olumsuzluklarına rağmen maddi olarak duvara çarpmadı. Bu konudaki üstün gayretleri sebebiyle Prof. Dr. Handan Ersev’e bir kez daha teşekkür ederim. Bu vesile ile hepinizin huzurunda değerli yönetim kurulu üyelerimiz ve büyüklerim Prof. Dr. Faruk Haznedaroğlu, Prof. Dr. Hesna Sazak Öveçoğlu,  Prof. Dr. Sema Belli, Prof. Dr. Meltem Çolak, Prof. Dr. Jale Tanalp ve Prof.Dr. Handan Ersev’e teşekkürü borç bilirim.

El ele çok daha ileriye gideceğimizden şüphem yok. Eminim ki yeni dönem başarılarla ve mutlulukla dolu olacak. Biliyorum ki Türk Endodonti Derneği en iyisi ve en iyisine layık.

Saygılarımla,
Prof. Dr. Mehmet Baybora Kayahan